Politika privatnosti

BOMBAJ TEXTILE DOO BEOGRAD – ZEMUN, sa sedištem na adresi Dunavska br. 1 (u daljem tekstu: BOMBAJ TEXTILE), u cilju čuvanja i poštovanja Vaše privatnosti i Vaših izbora, a svesni izuzetnog značaja zaštite podataka o ličnosti, u svojstvu rukovaoca podataka o ličnosti, sačinili smo ovu Politiku privatnosti. Ova Politika privatnosti odnosi se na sva lica koja pristupaju našoj Online prodavnici, našim maloprodajnim objektima i sva druga lica koja posluju ili dolaze u bilo kakav kontakt sa nama.

Molimo da pažljivo pročitate ovu Politiku privatnosti, a u slučaju da imate bilo kakva dodatna pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti molimo da nas kontaktirate posredstvom sledeće adrese: office@bombajtextile.com

I PODACI O LIČNOSTI KOJI SE PRIKUPLJAJU I NAČIN PRIKUPLJANJA

1. PORUDŽBINE/KUPOVINA PUTEM ON LINE PRODAVNICE Lični podaci koji se prikupljaju na ovaj način su: Vaše ime i prezime, Vaša email adresa, i Vaš broj telefona. Svrha obrade je: upravljanje Vašim porudžbinama, a što obuhvata praćenje porudžbine, po potrebi komunikaciju sa Vama u cilju konačne realizacije ugovora o prodaji – isporuke poručene robe, prijema, naplate i rešavanja reklamacije. Pravni osnov obrade: BOMBAJ TEXTILE je po samom Zakonu o zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) ovlašćen da prikuplja podatke o svojim kupcima, u svrhu realizacije ugovora o prodaji na daljinu

2. MARKENTIŠKE SVRHE – obaveštenja o aktuelnoj ponudi i promocijama Lični podaci koji se prikupljaju na ovaj način su: Vaše ime i prezime, Vaša adresa prebivališta, Vaša email adresa i Vaš broj telefona. Prijavom ili registracijom na Online prodavnici ili popunjavanjem izjave o saglasnosti prijema obaveštenja o aktuelnim ponudama, promocijama i drugim komercijalnim porukama, putem elektronske i/ili redovne pošte, mobilog telefona (viber, sms poruke i sl.) . Svrha obrade: podaci se prikupljaju i čuvaju u svrhu slanja obaveštenja o aktuelnim promocijama, prodajama odnosno drugim komercijalnim porukama. Pravni osnov: Vaša saglasnost, koju možete da opozovete u svakom momentu, dostavljanjem pisanog obaveštenjA ili isključenjem (samoinicijativnim brisanjem) sa mailing, sms i viber liste ili u sklopu slanja povratnog odgovora, u kom slučaju se Vaši podaci brišu. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade ličnih podataka koja je vršena pre opoziva.

3. POSETA INTERNET STRANICE
Lični podaci кoji se prikupljaju: IP adresa uređaja sa kog se pristupa sajtu, datum i vreme pristupa sajtu, pretraživač koji koristite, operativni sistem računara koji podržava interenet, naziv Vašeg provajdera, kao i podatak o stranicama našeg sajta kojima ste pristupili i linkove na koje ste kliknuli. Svrha obrade: optimizacija internet stranice, procena bezbednosti sistema, upoznavanje interesovanja posetilaca sajta, unapređenje sajtova, obezbeđivanje uspostavljanja nesmetanog i komfornog korišćenja našeg sajta. Pravni osnov: legitimni interese koji se sastoji o obezbeđenju sigurnosti i stabilnosti sajtova, njihovom bezbednom korišćenju. Prikupljeni podaci se čuvaju privremeno tj. dok traje poseta sajtu, a potom se automtaski brišu.

4. COOKIES (kolačići) Lični podaci koji se prikupljaju: kolačici su male datoteke koje se čuvaju na Vašem uređaju prilikom posete naše internet stranice i služe za kratkoročno pamćenje Vaše aktivnosti na sajtu. Čim napustite našu internet stranicu, oni se automatski brišu. Kolačići ne mogu da pokrenu program, ne nanose štetu vašem uređaju, ne sadrže viruse, trojance ili druge zlonamerne softvere. Svrha obrade: da obezbedi pogodnosti koji će kupcima uštedeti vreme i omogućiti prijatniju posetu sajtu. Pravni osnov: legitimni interes tj. naš poslovni interes da što bolje razumemo Vaše potrebe i očekivanja, a u cilju optimizacije ponude i prikaza informacija, kojim će se na najbolji način zadovoljiti Vaša interesovanja.

5. VIDEO NADZOR Lični podaci koji se prikupljaju: podaci koji su od značaja za bezbednost zaposlenih i imovine, te u cilju otkrivanja krivičnih i drugih dela, kao i rešavanja spornih situacija. Obaveštenje o video nadzoru se nalazi na ulazu u naše maloprodajne objekte. Svrha obrade: video nadzor se koristi za potrebe bezbednosti zaposlenih i imovine i u svrhu lakšeg otkrivanja učinioca krivičnih cela i rešavanja drugih spornih situacijama Pravni osnov: legitimni interes – bezbednosni razlozi i pružanje pomoći nadležnim organima u što lakšem otkrivanju počinioca krivičnih dela i sprovođenju zakona

II KORIŠĆENJE PODATAKA
Vaši podaci će biti korišćeni samo kada postoji razuman i na zakonu zasnovan razlog i neće biti korišćeni za druge svrhe, osim već napred pomenutih. BOMBAJ TEXTILE DOO, ne ustupa, ne prodaje i ne razmenjuje ni jednu informaciju o korisnicima sa trećim licma. Informacije se koriste prioritetno u cilju održavanja kontakata sa korisnicima i obaveštavanja o razvoju našeg poslovanja.

III SIGURNOST PODATAKA
Preduzeli smo razumne tehničke i organizacione mere predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba ili neovlašćena izmena podataka o ličnosti. Podaci koji daju kupci čuvaju se na sigurni serverima (zaštićenom lozinkom i firewall-om), s tim da iz razloga nepostojanja potpune bezbednosti u pogledu prenosa podataka preko interneta, ne možemo garantovati bezbednost Vaših ličnih podataka na putu do našeg sajta. Isključivo ste odgovorni za čuvanje Vaše lozinke i korisničkih detalja. Pristup podacima, u okviru BOMBAJ TEXTILE, imaju samo zaposleni kojima su ti podaci neophodni za ispunjenje ugovornih ili zakonskih obaveza i u svrhu ispunjenje legitimnih interesa. Na sve funkcije i usluge Facebook i drugih društvenih mreža koje su dostupne na našem sajtu, primenjuju se njihova pravila privatnosti, u kojima možete pronaći više informacija o Vašim pravima u vezi za zaštitom podataka o ličnosti na tim društvenim mrežama, te mi nećemo snositi odgovornost za sprovođenje tih politika.

IV ČUVANJE PODATAKA
Vaše lične podatke čuvamo koliko je to neophodno da bi se realizovala svrha zbog koje su podaci prikupljeni odnosno ne duže vremena od vremena za koje imamo Vašu saglasnost.

V AŽURIRANJE PODATAKA
Kupci su obavezni da obaveste Online prodavnicu, ukoliko neki od registrovanih podataka o ličnosti treba ispraviti ili ažuirirati.

VI VAŠA PRAVA
Kao lice čije lične podatke prikupljamo, imate sledeća prava:  pravo da budete obavešteni o prikupljanju i obradi Vaših ličnih podataka, kao i koja su
Vaša prava u tom pogledu, iz kog razloga i navodimo te informacije u ovoj Politici;  pravo pristupa podacima o ličnosti,  pravo na ispravku ličnih podataka, u slučaju kada nisu tačni ili ažurni i/ili da se upotpune ukoliko nisu kompletni,  pravo na zaborav, tj. pravo da tražite da lični podaci koje imamo o Vama budu obrisani ili uklonjeni. Ukoliko je osnov zakon ili legitimni interes, ne možemo udovoljiti Vašem zahtevu za brisanjem podataka;  pravo suprotstavljanja obradi ličnih podataka, te u tom smislu imate pravo da u bilo kom momentu povučete saglasnost za obradu podataka koja je zasnovana na saglasnosti, pravo da uputite prigovor u pogledu obrade podataka koja se temelji na legitimnom interesu, da uputite prigovor nadležnom nadzornom organu, pravo da deaktivirate kolačiće,  pravo na kopiju; u slučaju da ste nam poverili Vaše lične podatke i da se podaci obrađuju korišćenjem automatizovanih sredstava, imate pravo da tražite kopiju tih ličnih podataka,

VIII KONTAKT
U slučaju da imate bilo kakva pitanja vezano za našu Politiku privatnosti ili biste želeli da iskoristite bilo koje od svojih prethodno navedenih prava, molimo da sa nama kontaktirate na email: office@bombajtextile.com

VIII IZMENA POLITIKE PRIVATNOSTI
Zadržavamo pravo izmena ili ažuriranja ove Politike privatnosti, bez prethodne najve i u svakom trenutku, sve u cilju praćenja izmena u zakonodavstvu i tehničkih inovacija. Sve izmene stupaju na snagu momentom objavljivanja na internet stranici. Predlažemo Vam da periodično vršite uvid u našu Politiku privatnosti, kako biste bili upoznati sa izmenama ili ažuriranjem. Ukoliko korisnik nastavi da koristi sajt i usluge BOMBAJ TEXTILE nakon bilo koje verzije Politike privatosti, podrazumeva se da je istu prihvatio kao važeću.

IX ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

POLITIKA PRIVATNOSTI objavljena na internet stranici dana 12.24.2019.