Ženska odela od italijanskog vunenog štofa

Italijanski vuneni štof

11.02.2020. Fashion week

Odela i kompleti obično utisak ostavljaju svojim krojem, oblikom,stilom,bojom, a verovatno se manje zna da sam materijal uveliko utiče na sve to. Najkvalitetniji italijanski vuneni štofovi koje smo vam pripremili ove sezone će biti zaslužni za komfor I neponovljiv osećaj pri nošenju vašeg odela. Za ljubitelje prirodnih materijala, materijala koji dišu, u ponudi imamo italijanske štofove različite gustine tkanja vunenih niti, od čega zavisi mekoća štofa.

Italijanski vuneni štofovi

U muškoj modi, odelo je vrlo moćno sredstvo za ostavljanje prvog utiska i često se koristi kao statusni simbol, pa otuda neka od odela poput Brook’s Brothers, Ermenegildo Zegna, Desmond Merrion, Stuart Hughes Suit koštaju po nekoliko desetina hiljada dolara. Zapravo, ona najskuplja su ručno radjena po više stotina radnih sati, zato je dobar krojač, onaj ko će vam uzeti prave mere i krojiti poštujući vašu osobenost, majstor u pravom smislu reči. Efekat sjaja na muškim odelima je karakteristika italijanskih krojača, dok tradicionalni engleski krojači radije koriste vunene štofove matirane završne obrade.

Muška odela od italijanskih vunenih štofova

I za ovu sezonu svetske modne kuće za elegantna muška odela preporučuju vunene štofove u paleti boja crne, teget, sive i braon. Za dnevne i kežual varijante potražite italijanske vunene štofove u plavoj, bordoj, tamno zelenoj i drugim bojama.

Odela od italijanskog vunenog štofa

Iako smo u ovoj temi želeli da vas inspirišemo italijanskim vunenim štofovima, priči su se nametnula odela, što je potpuno razumljivo kada je reč o ovom materijalu. Klasično, “muško” odelo je jedan od najpoželjnijih odevnih komada u ormarima mnogih žena, naročito onih iz poslovnog sveta. Žena u odelu odaje utisak snažne, moćne, sposobne žene koja prkosi normama i dogmama, a opet ističući njenu nežnost i seksualnost.

Ženska odela od italijanskog vunenog štofa

Za ove jesenje dane odlazak na posao u odelu od italijanskog vunenog štofa možete upotpuniti zanimljivom beretkom ili šeširom, maramom, rukavicama i/ili kožnom torbom.

Odela i komadi od italijanskog vunenog štofa

Najbolji način održavanja garderobe od vunenog štofa je hemijsko čišćenje. Takođe, ne bismo vam preporučili da je sami kući peglate, naročito ako je reč o odelima. Njih u ormaru treba držati na širokim ofingerima i sa dovoljno prostora izmedju kako bi odela mogla da dišu.