Karirani svet

17.10.2019. Jesen/Zima

Ukoliko striktno pratite “must have” rubrike i savete pred svaku sezonu, onda nećete svake godine pročitati da su karirane košulje ili karirane pantalone nešto što morate nabaviti za u svoj garderober. Ovo dođe kao svojevrsna nepravda uzimajući u obzir raznolikost kariranih materijala i njihovu simboliku, a otuda i neodoljivost. Čak i ako ne spadate u one koji posvećuju posebnu pažnju negovanju svog stila, velika je verovatnoća da imate kariranu košulju koju rado nosite sa omiljenim džinsom (ovo važi kako za dame, tako i za gospodu). Bilo da je reč o klasičnom, kockastom ili gingham (sitan dvobojni karo) kariranom dezenu, ovo je tema koja široko inspiriše pa ćemo o njoj govoriti u par navrata.

Karirane suknje, karirani sakoi

Često primetimo da kada naši dragi kupci biraju karirane materijale, znaju da se zapitaju sa čime i kako bi se koji dezen kombionovao. Naravno da ćete teško napraviti grešku ukoliko karirane pantalone ili suknju kompletirate sa jednobojnom majcom, klasičnom košuljom ili mantilom, ali ovde se niz ne završava.
Kao i uvek najzadovoljniji smo kada vi zadovoljno nosite komade šivene od materijala iz “Bomaj textile” radnji i rado nam se vraćate sa novim idejama, zato i ovde želimo da vam damo neke nove.

Karirane suknje, karirani sakoi

Kada su ovako odevene manekenke na revijama Versace, Burberry, Giorgio Armani, Gucci, Thornton Bregazzi, Calvin Klein, Coach, Michael Kors i ostalih svetskih modnih velikana, da, u pitanju je znanstvo i umetnost. A jeste li probali ovo sami kod kuće? :=)
Zašto ne biste vaš put od kuće do posla/škole, šetnju sa decom ili prijateljima, večernji izlazak ili odlazak u shoping centar ili pijacu, zamislili kao vašu sopstvenu modnu pistu i dozvolili sebi dobar osećaj u unikatnoj kombinaciji u svakoj prilici.
Osmelite se da karo dezene kombinujete sa drugim kariranim dezenima, tufnama, prugama, pletenim materijalima, kožom ili skajem, čipkom ili krznom.

Karirane suknje, karirani sakoi

Nije važna godina proizvodnje vaše očuvane karirane košulje, kariranih pantalona cigaret ili zvonastog kroja, karirane haljine ili kariranog kaputa, važno je da to što nosite i kako nosite pomaže da hodate sa osmehom. Postoje brojne studije koje govore o uticaju boja na naše raspoloženje, u prilog tome,od srca preporučujemo različite karirane dezene koji svojom veselošću rasteruju maglu i u najsumornijem jesenjem danu. (Pa mislite li da klovnovi tek slučajno nose karirane pantalone i sakoe?! :=) )

Karirane suknje, karirani sakoi